Ondernemende Juristen (OJ) winnen aanbesteding Normalisering ambtenarenrecht Rijksoverheid

logo rijk

 

PERSBERICHT 21 december 2018

 

Samenwerkende zzp-juristen winnen eigen raamcontract met Rijksoverheid

 

Amsterdam, 21 december 2018

 

Een groep samenwerkende zelfstandige juristen en advocaten heeft via hun netwerkorganisatie een eigen mantelcontract gewonnen met de Staat der Nederlanden. De definitieve gunningsbeslissing daarover is vandaag gevallen.  Ondersteund door het Netwerk van Ondernemende Juristen schreven de zzp-juristen in op een Europese aanbesteding voor het leveren van arbeidsrechtelijke ondersteuning aan vrijwel alle ministeries.

 

Eigenlijk zou dit persbericht moeten beginnen met: ‘Gefeliciteerd Angèle Nordsiek, Arthur Wilschut, Bas van Bon, Carla Kuipers , Carlijn Kalff, Els Versloot, Gerald Aiken, Kim van Berkel, Leonie van Bijsterveld, Lianne van Vliet, Liesbeth van Duyneveldt, Loes Tortike, Nathalie van Goor, Olivier van Hellenberg Hubar, Regine de Wit en Sonja Noort. Samen behoren deze onafhankelijke arbeidsrechtspecialisten nu namelijk tot de selecte groep marktpartijen die de komende jaren juridische ondersteuning gaat bieden aan de ministeries bij de ‘normalisatie’. De enorme operatie waarin een deel van de ambtelijke rechtsposities omgezet worden naar het civiele arbeidsrecht.

 

Na een rijksbrede aanbesteding, waarin nadruk lag op kwaliteit en continuïteit, kwam het samenwerkingsverband van zelfstandige arbeidsrecht specialisten als een van de winnende partijen uit de bus. Alle andere raamcontracten gingen naar grote consultancy partijen of beursgenoteerde detacheerders.

 

‘Het gewonnen raamcontract biedt de betrokken zelfstandige professionals hun eigen ingang en daar was het om te doen’, aldus Marijn Rooijmans die vanuit het Netwerk van Ondernemende Juristen de inschrijving op de aanbesteding verzorgde.

 

Rooijmans vertelt verder: ‘In hun eentje maakte geen van onze leden een kans, want laten we eerlijk zijn, deze aanbesteding was toegeschreven naar de grote aanbieders. Kleinere partijen waren op voorhand al kansloos. Als netwerk verbinden we vrijwel alle goede onafhankelijke juridische specialisten uit de top van de markt. Dat doen we op het vlak van  M&A, Finance, IT, etc, maar ook op dit niche vakgebied. Doorgaans blijven we erg op de achtergrond tussen professionals onderling, maar bij zo’n aanbesteding ziet ook de buitenwereld ineens hoeveel kracht en kwaliteit er schuilt in ons netwerkverband. En dat we een serieus alternatief zijn. Zie het persbericht op de OJ site.